onsdag 21 mars 2018

Barn bortskänkes - Verkligheten i Uganda
Mina vänner Marguerite och Sture såg misären i Uganda och bestämde sig för att försöka göra skillnad och startade fonden MOSE Childrens Foundation - Sweden. 


Det hela började med att Marguerite fick en vänförfrågan i från Pastor Joseph Magembe på fb. De blev vänner och genom honom fick Marguerite uppleva de tuffa förhållanden som kvinnor och barn, men även män lever under i Uganda. Kvinnor och barn är speciellt utsatta eftersom det är mycket vanligt att männen lämnar fru och barn och söker sig en ny fru.

Marguerite och Sture blev oerhört berörda av nöden i Uganda och bestämde sig för att hjälpa Pastor Joseph i sin kamp att göra skillnad. Pengarna som Marguerite och Sture avsatte gick till att ge fattiga barnens skolgång. Hittills handlar det om 28 barn som har fått hjälp med skolavgift,skoluniform, böcker  och mat så att de kan få en utbildning eftersom det är framtiden.

Marguerite berättar att det är oerhört svårt att se nöden och de önskar att de skulle kunna hjälpa fler och och deras nöd för de fattiga i Uganda ledde till att de startade fonden MOSE Childrens Foundation - Sweden. 
Marguerite och Sture har varit på Gekås och handlat till barnen.


Barn Bortskänkes
Marguerite berättar
Under tiden vi var i den lilla byaffären och handlade matpaket, då jag satt på en bänk utanför, medans Sture och pastor Joseph var inne och vägde upp bönor, kom en liten flicka och skulle handla något.
Jag förstod att pengarna inte räckte till det hon skulle köpa så jag frågade vad hon skulle köpa och hur mycket som fattades.
Hon skulle köpa en sax som kostade 5 svenska kronor. Det saknades 1.50, och jag sa att vi betalar "hela summan", så att hon kan få saxen.
Hon blir så otroligt tacksam och går iväg.

Efter en liten stund kommer hon tillbaks med en man och dom kommer fram till mig och mannen säger det chockerande:
DU KAN TA HENNE!!

Jag sa WHAT? Och mannen svarade: du kan få henne.
Jag trodde först inte att det var sant! 
Det kändes som om mitt hjärta krossades, och jag började till och med att gråta."


BARN BORTSKÄNKES del 2
Marguerite berättar - 
Vi är så tacksamma till er som har velat hjälpa "min" Ugandadotter Praise, (som hennes styvpappa ville "skänka" bort till mig.

Extra stort TACK till dig Lena och dina barn, som ger Praise skolgång, genom en månadskostnad på 250:-.

Stort TACK även till er andra som skickat in pengar, det har gjort att vi kunnat göra följande:
Praise kommer att gå på en internatskola inte långt från sitt hem.
Men vi tror att detta är den bästa lösningen, och både Praise och hennes familj är jätteglada för detta.
Vi känner väl till denna skola och vet att hon kommer att behandlas väl här. Vilket tyvärr inte är likadant i andra skolor. Det sker mycket fysisk bestraffning i detta land.
Vi vet också att hon kommer att få frukost, lunch och middag, och det har hon aldrig tidigare fått.
För att kunna gå på internat behövs det köpas in en hel del saker, och det åkte vi in till Masaka och gjorde igår.
Följande köptes in:
Madrass
Filt
Sänglinne 2 set
Kudde
1 stor handduk
Pyjamas
1 plastmugg
1 plasttallrik
Skolskor (krav här på svarta finskor)
Flip-flop skor (när dom duschar)
6 par trosor
2 tandborstar
Tandkräm
Skokräm (här är välputsade skor viktigt)
Skoborste
Hårborste
Plåtlåda (där dom förvarar sina kläder och "allt" annat).
Nu ska också skoluniformer, 3 st, och speciella skolstrumpor köpas in på skolan.
Idag ska vi hämta Praise och skriva in henne i skolan. Den glädje jag känner går inte att beskriva. 
Vi vill även försöka hjälpa Praise övriga familj, som inte ens har en madrass att sova på.


Genom fonden har fler barn fått möjlighet att gå i skolan och man har byggt hus åt en ensamstående mamma som bodde under oerhört dåliga förhållanden, i en lerhydda med trasigt tak och trasiga väggar.Det vi fick se idag, fick mitt hjärta att totalt brista!
Marguerite berättar
Vi har åkt runt till urfattiga familjer med matpaket några dagar!

På väg mot en familj mötte vi upp en annan ensamstående mamma med 6 barn, som åkte med oss i bilen till nästa ställe.
Vi känner henne, vet att hon är lika fattig och kämpar för sina barn. Vi gav henne några bananer till sig och barnen men när vi kom fram till den fattiga familjen, även där en ensamstående mamma med 3 barn som bor i en trasig lerhydda, gav vår vän vidare de bananer hon själv fått en stund tidigare.
Att få se denna osjälviska och kärleksfulla handling, från någon som befann sig i samma situation, fick mitt hjärta och mina tårar att svämma över.

Jag beundrar dessa Ugandiska ensamstående kvinnor något så oerhört!
Något mer som paret har gjort är att de har genomfört ett projekt där de sett till att cirka 500 barn fått komma till tandläkaren för första gången. Detta projekt ligger varmt om hjärtat på Marguerite och Sture. Människor och djur samsas om samma vatten och det finns avföring från djur i vattendragen vilket medför att människorna blir svårt sjuka.
Kyrkan


Marguerite och Sture är i full gång med att samla in mer pengar för att bygga en liten by med kyrka (redan byggd), ett barnhem för föräldralösa barn, små hus för ensamstående fattiga mammor med barn, och förhoppningsvis ett hälsocenter och så skall de försöka borra en brunn, så att människorna i trakten får rent vatten och undgår sjukdomar som de får när de delar vattenpöl med djur.


Vill du var med och stödja Marguerite och Stures arbete i Uganda? Alla pengar går oavkortat till hjälparbetet. Paret betalar sin resa och uppehälle ur egen ficka.

Det vore fantastisk om ni mina fina följare villa vara med och stödja Marguerites och Stures hjälparbete. tänk om vi tillsammans kunde bidra med pengar till en brunn så att de kan få rent vatten. Rent vatten är en självklarhet för oss, vi behöver aldrig bli rädda för att bli sjuka när vi dricker ur kranen.


Om ni vill vara med och ge en slant, Swisha gärna och märk betalningen med truelsen så kan vi spåra hur mycket pengar vi ger tillsammans till hjälparbetet. ( har du inte swish så går bankgiro bra med, märk betalningen med truelsen.)
Allt gör skillnad om det så bara är 10 kr. 
Kram Anna

Tillsammans kan vi utföra stordåd. Kram Anna

2 kommentarer:

 1. Hej jag är ute för att sprida denna goda nyheter till hela världen om hur jag fick min man tillbaka. Jag blev galen när min man lämnade mig för en annan kvinna förra månaden, men när jag träffar en vän som presenterar mig för profeten Okona stor budbärare till det orakel som han tjänar, berättade jag mitt problem för profeten Okona om hur min man lämnade mig. Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe var jag kommer att få mitt hjärta längtan utan några biverkningar. Han berättade för mig vad jag behöver göra, efter det hade gjorts. Under de närmaste 2 dagarna ringde min man jag på telefonen och sa förlåt för att bo mig förut. Jag är så glad och överväldigad att jag måste berätta för hela världen hur profeten Okona hjälper mig att ge mitt hjärta begär. Om du behöver någon form av hjälp kontakta profeten Okona på följande e-postadress: prophetokona@gmail.com eller WhatsApp på +2348069032895 Han kastade också så många stava som,
  (1) Om du vill ha din ex tillbaka.
  (2) du behöver inte skilsmässa i ditt äktenskap.
  (3) Du vill bli befordrad på ditt kontor.
  (4) Du vill ha botemedel mot dödliga sjukdomar
  (5) Om du vill ha ett barn.
  (6) Du vill vara rik.
  (7) Du vill knyta din man och hustru för att vara din för evigt.
  (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
  (9) du vill ha en fru / make
  prophetokona@gmail.com

  SvaraRadera
 2. Hej tittare jag heter Victoria från USA. Jag blev gift för tio år sedan till den sötaste och omtänksamma mannen. vi var välsignade med två barn. Vi hade det bästa hemmet tills min man började bete sig obehagligt förra året. Det var då jag upptäckte att han såg en annan kvinna. vårt äktenskap flyttade från dåligt till värre tills han slutligen lämnade hemmet med barnen. Han tog bort mitt hem och lycka. Jag hade levt med sorg, avslag och smärta sedan dess. Min vän Kate försökte göra mig glad och stoppa mig från att bryta men jag kunde inte komma igenom förekomsten. Det var då min vän introducerade prinsessa olokun till mig, hon berättade att hon kunde lösa alla civil- och hälsoproblem. vi kontaktade henne online och jag berättade för min historia för henne. Resten är historia för att jag nu är tillbaka med min familj och lever lyckligt än någonsin tack vare prinsessan OLOKUN som gav mig tillbaka mitt hem, lycka och hopp. Du kan också kontakta henne för ditt civil- och hälsoproblem kontakta PRINCESS OLOKUN via e-postadressen: princessolokuntemplee@gmail.com eller om du har följande problem kan du också kontakta henne

  1) kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) bindande stavning
  6) Breakup Spells
  7) Vinn lotteri
  8) bota alla typer av sjukdomar
  9) graviditetsstavning

  SvaraRadera

VÄLKOMMEN IN HIT!!