måndag 27 februari 2017

Pesto på Kirskål och nässlor

Favorit i repris

Kirskål är något som vi flesta ser som ett problem. Det är helt hopplöst att försöka få bort dem.
 En klok kvinna sa till mig, det man inte kan man besegra får man lära sig att leva med.
 Det är att angripa ett problem från rätt håll.

Kirskålen är superbra till att göra pesto av.
Man kan i princip ha i kirskålen i det mesta man lagar till, gratänger, köttfärssås, såser, pajer etc. 
Supernyttigt är det med.

Här kan ni läsa om kirskålens historia.

Här kommer mitt recept.
Pesto

4 dl olivolja eller rapsolja
1-2 dl solrosfrön
2 dl permesan, eller liknande smakrik ost!
ca 2 liter kirskål/nässlor
1 vitlöks klyfta
smaka av med salt + peppar!

Förväll kirskålen/nässlorna. Krama ur vattnet, lägg alla ingredienser i mixern och mixa runt! 
Vill man ha tunnare pesto så kan man hälla på mer olja!

Ha det så gott/Anna

1 kommentar:

VÄLKOMMEN IN HIT!!