fredag 18 mars 2016

Pesto på spröda brännässlor

Pesto på Nässlor och Kirskål!

Tänk vad mycket det finns i naturen som man kan äta,som vi i dag inte längre bryr oss om!

Jag längtar efter att plocka in spröda brännässlor & kirskål och göra pesto,och det dröjer nog inte så många veckor till innan det går.

Här kommer mitt recept:

Pesto

4 dl olivolja eller rapsolja
1-2 dl solrosfrön
2 dl permesan, eller liknande smakrik ost!
ca 2 liter kirskål/nässlor
1 vitlöks klyfta 
smaka av med salt + peppar!

Förväll kirskålen/nässlorna. Kram ur vattnet, lägg alla ingredienser i mixern och mixa runt! 
Vill man ha tunnare pesto så kan man hälla på mer olja!

Om det är gott? Jajamen! Så har du mycket kirskål &brännässlor  hemma som tar över dina rabatter! 
Testa att äta upp dem istället för att gräva upp dem!:)
 Här kan du läsa om kirskålens historia!

Ha det så gott/Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

VÄLKOMMEN IN HIT!!