tisdag 25 juni 2013

Förändra ditt liv!

"För några år sedan arbetade jag som undersköterska och hade gjort det i många år. Egentligen ända sedan jag började sommarjobba efter studenten på ett äldreboende i byn. Jag hade utbildat mig till Barnskötare och hade planer på den branschen, men jag blev kvar i vården. Trivdes jätte bra med att ta hand och gamla människor, vårda och lyssna på eras livsberättelse.
De första tio åren fungerade vårdyrkets arbetstider bra, då jag kunde vara hemma med barnen mycket och lite dagis behövdes. Men ju större barnen blev ju mer tärde de obekväma arbetstiderna på familjen och jag längtade efter att kunna själv få bestämma mina arbetstider. Vi kunde aldrig ta ledig på storhelger och man skulle alltid vara tillgänglig, beredd på att hoppa in och jobba om någon av arbetskamraterna blev sjuk. Jag kände att jag helt enkelt fick nog!!
Om du är som jag som älskar gamla människor, så låt inte detta avskräcka dig. Men det kan vara bra att veta, att arbetstiderna inte är så bekväma. Verkligen något att jobba för, att det ska bli en förändring inom vården. Vårdpersonal måste uppskattas högre. De tar hand om dem som byggt upp vårt land. De har ansvar för människoliv, det syns ej i lönekuvertet eller i arbetsförmånerna!

I den vevan när jag kände så här,startade jag mitt företag som stylist/skribent och i augusti i år har jag drivit mitt företag i fyra år. Jag får ofta frågan om vilken utbildning jag har. Jag har ingen utbildning inom inredning. Utan måste svara att jag är självlärd. Jag har "fotoöga", sinne för att se bilder inom mig,älskar människor och deras berättelse. Som jag sagt tidigare så är det så här,

- Jag samlar på minnen från alla som jag mött.
 Och älskar att få berätta historierna vidare.

Är du som jag var,i valet och kvalet om ett nytt livsval. En känsla av att vilja förändra ditt liv. Då kan du använda dig av en studieportal som allastudier.se där du förutom information kring utbildningar och skolor även kan hitta artiklar om olika yrken och karriärer.
För trots att jag inte har en inredningsutbildning,så tror jag skarpt på att ha en utbildning i ryggen, tror att det blir enklare då. Man vet liksom att man har det på papper, att man kan!

Vem vet vad jag gör i framtiden. Jag skulle vilja förena det jag gör nu med någon form av Hälsocoach uppdrag, och då ska jag definitivt gå en utbildning.
Den en som lever får se, som Karl 90 år skulle ha sagt!

"Inlägget, ett redaktionellt samarbete med Allastudier"6 kommentarer:

 1. härligt Anna! Uppmuntrande! Miss you.

  SvaraRadera
 2. Visst är det sjukt befriande att kunna göra något helt annat. Det har vi också gjort. Och vi är i början av vårt nya liv. Otroligt inspirerande och lika spännande!

  /Emma

  SvaraRadera
 3. Jaa du vad vi kommer ha mycket att prata om. Jobbar ju numera som sjuksköterska och innan som undersköterska och funderar varje dag på vad jag vill med mitt liv.......
  Kram helena

  SvaraRadera
 4. Många med dig och jag själv inkluderat som tänkt tanken, inte alla som drivit igenom den som du. Undrar vad jag ska göra härnäst? ;-) kram

  SvaraRadera
 5. Fantastisk at du har skabt en karriere på din passion.
  Jeg er jorløse og har forsøgt at bara komma i arbete.
  Om intet ansat går bar kanske man tørs gå i egna fodspor.
  Hoppes at din nys business går fint og lycka till med fremtidige uppdrag

  SvaraRadera
 6. Fantastiskt att få läsa detta, just utbildning är i som du skriver bra...men kanske inte nödvändigt för att våga ta steget ;) Du har ju verkligen rätt talang för ditt nya yrke :)

  SvaraRadera

VÄLKOMMEN IN HIT!!