torsdag 18 april 2013

Matrevolutionen..


 För ungefär 14 månader sedan sökte jag läkare. Jag var uppgiven då jag inte gick ner i vikt, trots lågt kalori intag och mycket träning. Trodde att det var fel på ämnesomsättningen. Jag tänkte var det inte fel på ämnesomsättningen, så vill jag ha utskrivet en bantningstablett.

Läkaren tyckte att jag skulle testa LCHF, och sa om du inte har gått ner i vikt inom ett par månader så får du komma tillbaka och så får du få en bantningstablett.

Jag kom aldrig tillbaka i det syftet. Utan istället kom jag tillbaka och berättade för läkaren om hälsovinsterna. Inga mer gallgångsbesvär, inget blodsockerfall och så hade jag börjat gå ner i vikt. 

Jag har gått ner i vikt i omgångar, haft platåer men hållt fast i mina kostval. Nu helt plötsligt så har vikten börjat ticka ner efter ungefär 4-6 månader där det inte hände särskilt mycket.
Jag mår hur bra som helst, och får mejl, hälsningar på Instagram och här i kommentarsfältet om människor som har blivit inspirerade av min resa, och har velat testa.Jag blir så glad när jag hör det.


I går var jag i Borås och lyssnade till Andreas Eenfeldt, fantastiskt bra föreläsning.
Andreas blogg kostdoktorn har jag hängt på sedan jag började med LCHF, det känns tryggt och bra att få kostråd av en läkare som har förstått vad mjölet och sockret gör med kroppen.

Jag köpte ett gäng med böcker i går och skulle
  vilja ge någon av er den!

Vill du ha chans att vinna boken. Lämna en kommentar nedan så drar jag en vinnare på måndag morgon. Tävlingen pågår from nu till söndagen den 18/4 kl 24:00

Längd 170 cm ! Startvikt 90,5 Januari 2012. Mars 2012 77,5 kg

I dag den 18/4 2013, väger jag 74,9 kg

Följ mig på Instagram om du vill @truelsen

Ha det så gott/Anna

34 kommentarer:

 1. Skulle bli såå glad om jag vann boken , har för 1½ vecka sedan börjat med LCHF och behöver alla råd och recept jag kan få.
  Kram Liselott

  SvaraRadera
 2. har läst boken (lånat från biblioteket)men köpte själv böcker och gav till mina anhöriga i hopp om samma hälso vinster som jag själv och uppenbarligen alla andra också;)så varför inte vara med en utlottning så man kanske får en egen bok:)
  ha det gott

  SvaraRadera
 3. Anna!
  Vilken fantastisk kost/livsresa du har gjort!
  Du måste vara så oerhört stolt över dig själv- det hade jag varit!
  Jag tror att jag har provat allt från viktväktarna till GI, dock aldrig LCHF.
  Blir dock taggad och nyfiken på denna metod när jag ser ditt strålande resultat!
  Jag vill gärna vara med i utlottningen av boken.
  Ha det fint!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Det är ju helt fantastiskt så mycket du har gått ner i vikt, och så fin du är.
  Jag skulle också vilja gå ner lite i vikt och vill gärna vara med i din utlottning.
  Ha det gott
  Kram Marita i Heestrand

  SvaraRadera
 5. Du är så fantastiskt duktig:) Jag vill gärna vara med i utlottningen!

  Kram Johanna

  SvaraRadera
 6. Åh så snygg du är och vad skönt det måste vara att slippa släpa runt på onödiga kilon! Såå glad jag skulle bli för att få hjälp på traven med att göra samma resa. Anmäler mig alltså som intresserad av att vinna boken.

  Mvh

  Agneta K-Å

  SvaraRadera
 7. Hej Anna!

  Jag beundrar dig och din resa både med vikten och att förverkliga din dröm med att skriva och fota om inredning. Din blogg kombinerar det som upptar mitt liv också i stor grad; inredning och LCHF-kost.Jag vill gärna vara med i utlottningen.

  Bästa hälsningar

  Jennie Ottosson i Morup (Halland)

  SvaraRadera
 8. Hej Anna!
  Har precis börjat min LCHF resa!
  7:e dagen idag och de känns helt rätt!;-) Jag skulle jätte gärna vilja vinna lite böcker!

  // Lina

  SvaraRadera
 9. Hej,
  jag är ny läsare här på din blogg. Och den är jättebra. Jag skulle bli glad att vinna boken. Ifall jag sedan ännu skulle orka göra nånting åt min kropp så skulle det vara ännu bättre. Du är i alla fall ett föredöme.
  Ha det bra.
  Linnéa

  SvaraRadera
 10. Hej jag skulle gärna vilja vinna en bok, skulle behöva motivation att ändra mina kostvanor. Allt känns så lätt på kvällen att imorgon då ska jag, men men....
  Härligt att höra att du mår så bra, för det är ju att må bra som är det viktigaste inte utseendet.
  Ha det gott,
  Veronica Ö.

  SvaraRadera
 11. Precis vad jag skulle behöva =)

  //Nelli

  SvaraRadera
 12. Ha ha!! Vad skoj när man hittar en instagrammare på Fabriken med :)Grattis till din viktnedgång. Jag hade själv en platå på 1år(!!!) Så en vacker dag var jeansen för stora, -2kg bara sådär på nån vecka. :)

  SvaraRadera
 13. Hej Anna! Jag läser din blogg varenda dag och jag tycker du är så duktig! Både med inredning och din viktresa/livsstilsbyte. Jag är nog där du var för ca ett år sen, jag väger 91 kg, är 175 cm lång och behöver komma ner till ca 75 kg. Jag har viktväktat, nutrilettat, kört med jag-skiter-i-hur-det-går-dieten(inte så lyckat) och äter nu LCHF sen ca 2v tillbaka. Jag tränar massor och har alltid gjort men efter barnen verkar det omöjligt att gå ner i vikt. Grejen är att jag ska genomgå en operation(bröstreduktion)så småningom men måste först gå ner 10 kg och det går sååååå trööögt!! Blir jätteglad om jag vinner boken, hoppas hoppas:)

  Du är en sann inspiratör Anna, kram till dig och grattis till din viktresa!
  /Anna

  SvaraRadera
 14. Hej!
  Jag vill gärna vara med i utlottningen. Jag har börjat med denna kost för ca 2 mån sedan. I början tappade jag ganska snabbt ca 3-4 kg, men sen har det stått ganska stilla, men jag tror verkligen på denna idé, efter att ha hört så många vettiga och bra saker om metoden.
  Så inspirerande du är och så duktig som gått ner så mycket. Jag önskar att jag också når mitt mål så småningom.
  Lisa

  SvaraRadera
 15. Låter nära min historia. . . har haft jobbigt sista år med min vikt, trots hälsosamt leverne och daglig träning. Har snurrat runt flera varv på endokrint, men har fortfarande inte någon hjälp. Har varit lite motståndare mot LCHF, men kanske dags att prova. Har kört ”deffardiet” som gav en liten effekt. . . Vill väldigt gärna vinna boken! :-) (har gått upp dryga 20 kg som jag berättat om tidigare) kram

  SvaraRadera
 16. Imponerande med den viktnedgången! Nu hör jag om LCHF lite här och där, det kanske är en metod för mig? Jag har dragit på mig extra kilon och tycker livet känns tyngre...kanske det här är kicken att komma igång med en viktminskning?
  Du har väckt min nyfikenhet och nu ska jag kika in hos kostdoktorn.

  Kram
  Cia

  SvaraRadera
 17. Hej, jag har följt din blogg en tid och läser den med nöje. Jag själv är av den sorten att jag börjar och slutar med gi & lchf i omgångar, skulle behöva få en "bibel" som håller mig på rätt spår hela viktresan. Försöker att ha rätt tänk hela tiden men går inte ner i vikt, kanske den här chansen är rätt för mig?

  / Sussi B-G

  SvaraRadera
 18. Jag var också där igår och det var fantasiskt bra!! Höll utkik efter dig då det är mycket tack vare dig som jag fick upp ögonen för just Lchf. Jag ville säga hej men såg dig inte. Jag köade till böckerna med snopet nog tog de slut rätt framför näsan på mig! ;) Så kan det gå! Jag tackar här istället! TACK!

  SvaraRadera
 19. hEJ DET ÄR FANTASTISKT VILKEN RESA DU GJORT OCH HUR MYCKET GLÄDJE OCH TRIVSEL DU UTSTRÅLAR GENOM DETTA : jAG VILL GÄRNA VARA MED PÅ UTLOTTNINGEN !
  hELENE t

  SvaraRadera
 20. Fantastiskt, vilket resultat!
  Jag skulle gärna vilja vinna boken, för jag har ingen aning om hur jag ska ta första steget till en viktnedgång.

  Må så gott!
  Ann-Christine

  SvaraRadera
 21. Hej, precis som du rör sig inte vikten neråt trots att jag tränar och äter nyttigare...sååå jobbigt :/ Vill gärna vinna boken och få lite inspiration till LCHF- kost!

  Grattis till ditt nya fina jag :)
  Kram Annemari

  SvaraRadera
 22. Hej! Grattis till din viktnedgång och till ditt nya sätt att tänka kring mat och nyttigheter.
  Jag skulle gärna vilja vinna boken, den verkar vara intressant och spännande.
  Kram och lycka till i fortsättningen!
  Hälsningar Marina

  SvaraRadera
 23. Wow! Bra jobbat med din viktnedgång! :) Riktigt imponerad! Heja heja! Hoppas du får en mysig kväll! Kramis

  SvaraRadera
 24. Ett stort GRATTIS, bra kämpat!!
  Jag vill jättegärna bli av med mitt sockerberoende o få ENERGI!!
  Så jag är gärna me´..
  Jättekram Marie :)

  SvaraRadera
 25. Hej. Så kul med bok utlottning! Jag vill gärna vara med. Jag har ätit LCHF sen nyår och har gått ner ca 6 kg, tycker ibland att jag står still förlänge, och då känns det inspirerande att läsa din blogg och ta del av din viktnergång. Visst är det bättre att gå ner över en längre tid. Det känns ju inte riktigt som att man bantar utan lever ett nyttigare liv.
  Kram Rebecca.

  SvaraRadera
 26. Tillykke med dit vægttab - jeg syntes det lyder spændende med LCHF, og vil meget gerne vinde bogen!

  Helle Fra Danmark :o)

  SvaraRadera
 27. congratulations! Super :-) Martina

  SvaraRadera
 28. Du är fantastisk. Lägger in en kommentar och hoppas vinna en bok...

  SvaraRadera
 29. Du är jättduktig. Jag har gjort samma resa för något år sedan med Gi. Tyvärr har några av dom kilona kommit tillbaka. Behöver lite ny insperation. kram Anita

  SvaraRadera
 30. Hej!
  Undrar om detta kan vara något för mig? Intressant att läsa lite först...
  Elisabeth

  SvaraRadera
 31. Du är superduktig Anna och du var så fin igår :)
  Ja, jag vill få chanes att vinna den såklart!

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 32. Hej,

  Fantastiskt! Grattis! :-)
  Detta är precis vad jag också skulle vilja.. Har prövat mig lite på LCHF, men inga större resultat än. Känner dock tydligt att min kropp inte mår bra av mjöl och socker.. Är med andra ord gärna med i utlottningen av lite inspiration och tips ;-)

  Mvh,

  Anna A.

  SvaraRadera
 33. WOW, it´s wonderful! But I thing it´s hard work, when you have a family and you must very strong.( when you cook and so on )chapeau de/hatt från /Min respekt...!!!!!

  I wish you all the best!

  Herzliche Grüße aus Deutschland! Simone  SvaraRadera
 34. WOW! grattis till fina resultat. och till uthålligheten! Jag tror verkligen på LCHF, mår så mycket bättre när jag håller mig till det. och ändå fuskar jag mest hela tiden...Blir så inspirerad av din uthållighet. kram!

  SvaraRadera

VÄLKOMMEN IN HIT!!