lördag 5 januari 2013

Lördagsmys..

Hej alla finingar!
Ville bara titta in och säga hej!

I dag har vi lördagsmys med chokladmousse ,vilket är urgott!

Tänkte bjuda er på receptet!

Ingredienser:
100 g mörk choklad minst 70%
2 ägg gulor
2,5 dl grädde

Gör så här
Smält chokladen i mikro eller i vattenbad.

Jag brukar vispa grädden under tiden chokladen smälter! Vispa inte grädden för hårt!

Låt chokladen svalna lite grann!
Rör ner ägg gulorna i den smälta chokladen.

Vänd sedan ner grädden i chokladblandningen.

Portionera ut chokladmoussen i tre skålar!och låt dem stå i kylen i ca en timme. Ta fram dem i rumstemperatur en stund innan servering!

(Mobilfoto)

Ha det så gott/Anna!

12 kommentarer:

  1. Tack för receptet.
    Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

    SvaraRadera
  2. Tack tack ska genast testa receptet :) choklad tok som jag är! Kram

    SvaraRadera
  3. Hihi.. Precis det där receptet "går varmt" här hemma hos oss! :) Vi brukar ha i lite vaniljpulver också... gott! Och om vi har det som bjuddessert brukar vi även erbjuda hallon, banan och vispgrädde till... Mumsfilibabba! :)

    Kramar till dig!

    SvaraRadera
  4. Tackar & bockar för recept, låter livsfarligt gott! Krams m

    SvaraRadera
  5. Hi hi!
    Vi skulle göra chokladmousse till nyårsafton,Petter tre personers dividerande om hur exakt det skulle göras och två omgångar skuren mousse vet jag inte vad som gick fel .....
    Hur varm ska chokladen vara så inte äggen gör att allt stelnar?
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Ja vet inte riktigt vad jag ska säga min choklad är varm men inte kokhet! Jag brukar smälta chokladen över vattenbad! Jag låter den vila nån minut och rör i äggen snabbt och sedan hälften av grädden åt gången!
      Lycka till/

      Radera

  6. This is a very useful article for the readers, especially for me

    SvaraRadera
  7. Åh så gott med mousse. ska skriva av receptet och göra någon dag.
    Kram Jennie

    SvaraRadera
  8. Mums!! och så enkelt!!

    //lisamaja

    SvaraRadera
  9. Det var jättegott, provade hemma. Jag hade hallon till och det blev pricken över i:et.
    Kul blogg!

    SvaraRadera

Hej!Välkommen till mig..lämna gärna en liten hälsning..så kul att få besök av just dig!!
kram Anna