onsdag 9 maj 2012

Våren..


 Så fort det blir lite varmt igen, så ska jag piffa altanen. Den ska få sig en släng av marrakech!


Våren är så ljuvlig! Det är så fantastiskt att se från dag till dag hur grönt det blir!

Jag är i slutfasen av bildredigeringskursen! Nu är det ju inte så att man blir ett fullfjädrat bildbehandlingsproffs, efter kursen!
Utan bildbehandling är ett hantverk som man får öva upp. I photoshop har man alla redskap för att kunna få en bild att bli riktigt fin!

Just nu tränar jag på lager. Lite lurigt måste jag säga. Men jag tränar på, det så roligt att kunan lära sig att mer!

Mina fina fotografer som jag jobbar med de lägger timtal på bilderna, för att de ska ha rätt ljus i varje del. Ett pussel många gånger, då flera bilder ska läggas ihop! 

Så fotografering + bildbehandling är ett konstnärskap, en professionalism, på hög nivå!

Jag är väldigt glad för att mina bilder inte ska publiceras av en tidning, då jag vet hur en bild ska se ut för att hålla måttet i press! Det är lite mer än att dra i ett par reglage som behövs!

Hur som helst så kommer i alla fall mitt reportage från Provence i Drömhem i sommar. Jonas hade instruerat mig att fota samma bilder i olika upplösningar så att han kunde lägga ihop bilderna för att inte få utfrätna fönster tex. Utan hans hjälp så hade det inte blivit lika bra!

Om jag vill jobba som fotograf. Vet inte? Inte nu, för jag är ett ljusår ifrån att behärska bildbehandling på ett korrekt sätt. Jag vet att man kan slippa igenom en tidnings granskning, men helt plötsligt så står man där och inte håller måttet. Nix, inget för mig! Skönt att överlämna fotandet till Jonas och Carina

Jag fotar för att det är min passion, och är glad för att ha bloggen att visa mina alster på!

OBS!!! Fick precis ett bortfall av hem för reportage i Stockholmstrakten. Finns det någon i Uppsala/sthl trakten som skulle vilja visa upp sitt hem i en inredningstidning. Reportaget behöver göras 6 juni. Mejla mig på anna.bjorkliden@gmail.com så får vi höras mer!!

Ha det så gott/Anna

16 kommentarer:

 1. Läckert med Marrakech!

  Du är så duktig Anna och en inspirationskälla!

  Kram Mariette

  SvaraRadera
 2. Spændende blog du har her... FLotte billeder. kh Tina

  SvaraRadera
 3. Hej Anna! Vad kul att du hälsade på....sååå himla klantigt av mig att inte förstå att det var du som fyllt år...GRATTIS i efterskott! Ser att du hade mycket fint med på loppisen. Förstår att ni hade en mysig stund!! Hade varit så kul och kunnat åkt dit, men jobbet fick gå före...Vilken go altan du har...Hoppas våra vägar möts snart igen. Varma kramar jeanette/semlan

  SvaraRadera
  Svar
  1. det var så mysigt hos dig..ostkakan gav mer smak, ska göra en egen variant nån dag.

   Kram

   Radera
 4. Låter som en jätte kul kurs du gått... Du är oerhört duktig på att fota och känslan den har du.

  Alltid kul att kika in här och se vad som är på gång...

  Kram och ha en härlig dag!
  Malin

  SvaraRadera
 5. Om jag fick önska skulle du göra flera inlägg om dagen med dina fina foto. Men så klart att du inte kan! :) Du skriver bra och dina foton är alltid så fina. Ett nöje att läsa din blogg!

  Kram från Nette

  SvaraRadera
 6. Ja, fota är kul och du är jätteduktig!

  SvaraRadera
 7. Sååå fint du har..och grönt.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Åh vad ert hus är fint, och verandan med, min veranda är så stor o klumpig! Ska bli kul att se hur du fixar sedan, min veranda har just fått en släng av Falurött;) mari.

  SvaraRadera
 9. Det ser så härligt ut med grön gräsmatta. Här i Luleå är allt fortfarande brunt och isen har precis släppt havet fritt. Men jag upptäckte att det i allafall spirar lite i rabatten.
  Kram Malin

  SvaraRadera
 10. Du är riktigt duktig på att fota Anna. Märks att du har tränat på det länge. Som många andra skriver, så är det en fröjd att kika in hos dig och bli inspirerad :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 11. Så härliga bilder! Tycker också du är superduktig och hittar mycket inspiration här! Ha de fint! Kram ellinor

  SvaraRadera

VÄLKOMMEN IN HIT!!