torsdag 22 mars 2012

Res billigt till Italien..


Fick frågan om jag kunde tipsa om billigt resande i Italien. Det man ska fråga sig är vad man är beredd att offra sig för!

Vi bodde på en camping som låg ca en timma med buss och tunnelbana in till centrala Rom. Det var inga som helst problem att åka buss/tunnelbana- faktiskt en kul upplevelse!

Vi var 6 personer som bodde i en villavagn på en camping Village Fabulous, vi bokade resan via
Booking.com

Campingen erbjuder flygtransfer, smidigt och bra! ja just det , vi flög med Ryanair!Det var så vi fick ner kostanden rejält för resan !


Jag tycker det var kanon. Vi lagade maten själva och på så sätt blev det inte dyrt. Att äta ute i Italien är jätte dyrt! Nästa gång så ska jag ha med liten frysväska och kylklampar. För mackorna kostar ca 50 kr + vatten 20 kr. Det blir mycket pengar om man är många.

I år blir det nog en annan del av Italien som ska utforskas!
Lycka till/Anna!

6 kommentarer:

 1. Tack för tipsen! :)

  kram
  helena

  SvaraRadera
 2. Vi brukar hyra hus när vi är utomlands. Betydligt billigare än hotell. Mysigt är det även att laga sin egen mat, ibland. Det finns många sajter med härliga hus/lägenheter att hyra överallt i världen.

  SvaraRadera
 3. Jag håller inte med om att det är dyrt att ute i Italien. I mindre städer och byar kan man oftast äta en pasta, pizza eller risotto för samma pris som en normal lunch i Sverige. Däremot kanske det är dyrare att äta i Rom.

  Mitt tips är också att hoppa över huvudrätten, secondi piatti, och istället satsa på antipasto och primi piatti.

  SvaraRadera
 4. Ser härligt ut! För mig finns det nog inga andra länder i Europa än Italien :D. Det är dyrt att äta ute i Rom och andra turistorter, håller man sig borta från dem är det inte alls speciellt dyrt.

  SvaraRadera
 5. Kan rekomendera att åka runt Gardasjön och Verona. Hyr en bil, otroligt vackert.

  SvaraRadera

VÄLKOMMEN IN HIT!!