fredag 16 mars 2012

Bra balans..

Nu väntar jag bara på att få hem mina förstoringar och få in dem bakom glas:)) ler!

Jamen, det blev ju bra det här! Var lite orolig för att det skulle bli too much med tavellisterna! 
Vill ha det luftigt och med mycket rymd och ljus!

Jag håller på att träna på flera olika sätt att redigera en bild. På översta bilden har jag låtit det vara utfrätt i fönstren. När man  fotar mot fönster så blir det antingen för mörkt i rummet och rätt ljus i fönstret eller tvärtom. Genom att fota med en exponering som gör att det blir ljust inne i rummet så blir det då även ljust i fönstren. Ibland är det helt ok. Men intrycket kan bli så fint om man ser ut genom fönstren. Det finns bra redigeringsmetoder för detta. Jag behärskar dem tyvärr inte. Men ska lära mig. Man kan lägga ihop bilder och maska ur eller så kan man klona in fönstret!


Här har jag underexponerat . Vilket medförde att rummet blev mörkt och man hade full teckning i fönstret.  Genom att ljusa upp så blev det även ljust i rummet.Mörkade ner lite i fönstren för att få en skönare balans. Hade det varit grönt ute, så hade jag "fläskat" på ordentligt med full teckning!
Denna metod bör man inte använda sig av om ens bilder ska tryckas i en tidning eller förstoras. Då kvalitén kan bli sämre när man ljusat upp en bild så mycket! Men för webben funkar det strålande!
Bilden har dock en synlig brist, som man kan åtgärda med hjälp av bildbehandling!.
 Men jag hann inte pilla med det nu. När man ljusare upp rummet så kan fönster bågen bli lite väl mörk. Då kan man gå in och pilla i bilden och ljusa upp!

Är det någon som är haj på redigering och kan tips om en bra sida där de visar hur man lägger ihop bilder och maskar ur. Så får ni gärna skriva det i en kommentar!
Jag ska få hjälp av Jonas men vi hann inte i går och jag vill gärna lära mig det så fort det går!!
Tusen Tack på förhand!


Ps. Tack för alla tips om hem. Har bokat in ett par hem redan. Jätte kul! 
Jag ska till Uppsala efter Påsk, och söker fler hem i närheten!
 Mejla översiktsbilder på anna.bjorkliden@gmail.com

Ha det så gott/Anna

8 kommentarer:

 1. Så snyggt. Jag gillar verkligen det rena. Har en tendens att bli för mycket grejer. Det finns ju så mycket man vill ha. Det kommer att bli så bra med tavellisterna.
  Ha det gott
  AC

  SvaraRadera
 2. Vad är det för kurs som du går? :) Kram Jenny

  SvaraRadera
 3. Tjusiga bilder! Roligt när man behärskar tekniken att få riktigt bra effekter! Du är så duktig! Kram Elin

  SvaraRadera
 4. Så fina bilder! Supersnygga tavellister, där passar dom bra :) Trevlig helg, kram jessica.

  SvaraRadera
 5. Så fina bilder. Din matsalsmöbel är så vacker!
  Fin helg!

  SvaraRadera
 6. That room is just breathtakingly beautiful, Anna! I adore the stark simplicity. ♥

  xoxo laurie

  SvaraRadera
 7. Det blir verkligen ett fantastiskt fint rum! Jag älskar tavlor med foton och tavellister är ju så bra för att det är lätt att ändra om! Jag tänkte sätta upp några i gästrummet när det är klart.

  Hoppas du har en fin helg!

  Kram Jennie

  SvaraRadera
 8. Tycker den understa blev grynig när du gjorde det, men annars så var båda jättefina. Jag gillar överexponerade fönster. Det skapar en drömsk känsla av att man inte vet vad som finns där. Men det är ju underbart om mna har något vackert utanför fönstret, om man kan visa det! :-D

  SvaraRadera

VÄLKOMMEN IN HIT!!