söndag 18 september 2011

Insättning av innanfönster..

 Åh va jag älskar våra fönster, de är så vackra!!

Att det inte skulle vara helt lätt, det förstod vi redan från början! Det är en hel del jobb med att få rätt passform på innanfönstren!

Någon kanske undrar varför vi låtit göra nya innanfönster! Anledning till det är att i köpte fönstren på annons. Tidigare ägaren hade modifierat fönstren en aning. Nämligen genom att kapa av innanfönstren och skruva fast dem på ytterbågarna. Säkert en lösning som funkat bra, men ingen lösning som vi ville ha!

För att kunna beställa innanfönster, fick vi ta med alla fönstren till snickeriet som skulle göra innanfönstren till oss. De mätte och mätte. Vi fick även beskedet att vi skulle få en del jobb med att rikta in dem..

I fredag var det dags att hämta dem hos glasmästaren, vilket medförde att jag ägnade tre timmar åt att måla fönstren..puh va trött jag var på att måla..

Snickeriet hade helt rätt,innanfönstren behövde modifieras!Vi raspade och raspade och raspade i timtal för att få rätt passform.

När vi väl fått rätt passform på två fönster, så var det dags för att måla igen, rättare sagt olja in trät som nu var synligt pga av raspningen..

I eftermiddag blir det tvätt av fönster, och insättning av iallafall två fönster. Sen får vi se om mannen hinner få in några mer fönster när jag är bort.. Jag åker till Italien i morgon och kommer hem om 10 dar.Det ska bli så skönt att få sol!!

Ha det så gott kram Anna

14 kommentarer:

 1. Nu har ni varit duktiga!
  Såg hur det såg ut igåt när Michael hyvlade.

  modern

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jag känner igen det, lagningarna brevid fönstren:)) Såååå fint det blir!! Lycka:) Italien..så skönt! Njut...

  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Fönsterna är såå fina och passar verkligen som en smäck till huset. Italien är ju inte så dumt hoppas du får en trevlig resa.
  Kram Liselott

  SvaraRadera
 4. Men ojj så fint, ni imponerar hela tiden..vad ni är duktiga, som har låtit göra innan fönster som ni passar in..och måla, jag vet vilket jobb det är !! Duktiga du..
  Ha det gott på resan..
  Kraaam Anette

  SvaraRadera
 5. Så snyggt och så duktiga!! Ha en riktigt skön dag. Kram Johanna

  SvaraRadera
 6. Ett himla jobb men snyggt blir det =)

  Italien lät ju inte fel.. Ha det så gott där men ha nu först en fin söndag..

  Kram Mia

  SvaraRadera
 7. Tänkte nästan att du var på vår linje med taket:)
  Gudars vilket jobb ni har med fönstren men det är det värt. Det är inte lätt det där att få till det sneda ihop med det sneda::)
  Så skönt att åka till Italien är det på jobb eller semester?
  Ha så himla skönt, det är ett himla regnande här men i går var det ljuvligt.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 8. Hej Anna!

  Ni kommer garanterat få lön för den möda Ni lägger ner på fönstren, även om det känns lite tungt och bökigt då det trilskas och knölar.
  Italien låter fantastiskt härligt! Vilken stad/plats ska Du till? Önskar Dig en riktigt skön resa och hoppas Du delar med Dig några bilder framöver. :)

  Vänliga kvällshälsningar från Karin.

  SvaraRadera
 9. Hej Anna!

  Så fint det blir! Vilket fint reportage det var om er i drömhem! Ha det nu så underbart i Italien! Är inte det minsta avundsjuk..;)

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 10. Det blir lön för mödan iallfall, Anna. Riktigt fint blir det. Åkte förbi huset tidigare idag, och tänkte på vilken förändring ni åstadkommer. Hoppas att du får vila ut riktigt ordentligt i Italien. Det kan du behöva :)
  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 11. Gokväll Anna!
  Det ser fantastiskt fint ut <3
  Åh vad det låter härligt med Italien, och så länge..!
  Ha det så gott!
  Mia

  SvaraRadera
 12. Härlig arbetsfördelning i 10 dagar!! Hihi;) Ha en underbar resa!

  Kram

  SvaraRadera
 13. Vilket jobb!
  Ha en härlig resa:)
  Kram Emma

  SvaraRadera
 14. Härligt att det finns fler; jag har bytt ut stora perspektivfönster, funkisfönster och andra modeller till enhetliga med - innanfönster!
  Visst är det bra och fint!
  //Cia

  SvaraRadera

VÄLKOMMEN IN HIT!!