torsdag 14 april 2011

Hål i vägga!!

Tack snälla Mats och pappa för all hjälp med dörrarna !

" När jag stod på håll och tittade på huset med de nya dörrarna  i väggen, så bara log ja. Vad huset såg lyckligt ut! "

I helgen var det hål i väggen! När vi flyttade in i huset för drygt två år sen så delade vi av ett stort rum, till två mindre rum! Vi hade inte råd med två nya fönster då. Utan bestämde oss för att ta det senare. Förra sommaren beställde vi två fönsterdörrar med genombruten spröjs från Allarängens snickeri. I helgen kom de in i huset. Det är meningen att det ska bli en altan med kryssräcke utanför barnens rum. På det viset ljuger man bort den tråkiga platta taket på utbyggnaden som gjordes på 60 talet.

Förra sommaren började vi att måla huset vitt och kommer att måla de två resterande hussidorna vita i år. Det bästa av allt är att de gamla fönstren som jag håller på att renovera kommer in i huset i sommar med. Jippi! Om ni visste vad det betyder för mig. Jag känner mig så lycklig när jag står och renoverar fönstren. Det är ett pill jobb, man får dessutom vara lätt på handen, ett riktigt tålamodsjobb! Men jag älskar det. Jag tror att fönstren betyder så mycket för mig, för de symboliserar alla mina drömmar med att en gång få på i ett gammalt hus med fina fönster. I 15 år drömde jag om ett gammalt hus.Nu har jag bott här i  snart 2 1/2 år och jag är så tacksam och lycklig!!

I dag så ska jag beställa en dubbelaltan dörr till köket från Allarängen. Tyvärr så gick den jag köpt på Blocket inte att använda, för den var för stor . Ska ta och sälja den på blocket och på så sätt få in en liten slant att finansera den nya dörren!

Kram Anna

15 kommentarer:

 1. Jag förstår hur du känner dig. Helt otroligt roligt att renovera ett gammalt hus, även om det är mycket slit.
  Må så gott denna torsdag
  AC

  SvaraRadera
 2. Känner igen känslan av lycka! Även om det dröjer många år hoppas jag innan vi behöver byta fönster och dörrar, så finns lyckan ständigt i en när man ser sitt hus man drömt om...
  Kram Pia

  SvaraRadera
 3. Man riktigt känner vad huset mår bra av att få flera harmoniska "ögon".(Fönster osv)
  Spännande jobb, och bor man i hus tar projekten aldrig slut...och det är härligt!
  Kram.

  SvaraRadera
 4. Ja, där ser man vikten av att aldrig ge upp sina drömmar......
  Så härligt för dig och jag gläds med dig. Känner mig så där lycklig jag också - känslan av att ha hamnat rätt är så skön för själen.
  Ha en riktigt fin dag!
  Mia

  SvaraRadera
 5. Det beskrev du bra, huset ser lyckligt ut. Och vilken lycka när du kan öppna upp dörrarna mot sommaren, gardiner som fladdrar...
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 6. Så spännadne och man kan se framför sig hur fint det blir med altanen och dubbeldörrarna. Det ska bli så kul att komma och hälsa på och se hur ni har det!

  Här fejas för fullt. Det var det bästa som kunde hända för att få tummen ur och slutföra alla små projekt :)

  Kram / Kristina

  www.ingenvanligdag.blogg.se

  SvaraRadera
 7. Så fint det blir. Ja det kommer bli härligt med en altan där uppe. Vi hade lite planer på det på vår garageutbyggnad men då hade vi fått gjort en utvändig trappa så det blev nytt tak.

  Önskar Dej en Solig dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Det er klart det ble lykkelig av nye dører:)
  Ha en strålende torsdag.
  Klem:)

  SvaraRadera
 9. Sååå fint!
  Tack för tipset, nu har jag mailat dem..:)


  Puss och kärlek till dig vackra Annan min...

  SvaraRadera
 10. Hej
  Så snyggt det blir och ser framemot att se det live:)
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 11. Hej Anna!!!
  Huset kommer bli så fint & lika lyckligt som du;o)

  Reportaget i Trädgård & blommor var så fint!!! Tack;o)

  Malin

  SvaraRadera
 12. Hej goa Anna!

  Det ser så himla fint ut, och jag kan riktigt få fram en känsla av hur mysigt det kommer att vara att stå där på balkongen med dubbeldörrarna öppna.

  Hmm så ni skall sälja de andra dörrarna ni köpte? Kan du säga till när du lägger ut dem på blocket, de kanske passar hos oss :)

  Kram
  Mia

  SvaraRadera
 13. Åh så fint det kommer att bli Anna!!! <3 Ha en trevlig helg! Kram

  SvaraRadera

VÄLKOMMEN IN HIT!!