torsdag 17 juni 2010

Nu ska vi beställa fönster..

I dag har jag varit och tittat på fönster! Har hittat ett fantastiskt ställe som gör fönster. De fönster vi ska ha är traditionella två glasfönster sidohängda med fasta spröjs! Kanon fina!! Det var en otrolig upplevelse. Ni som har ett hus där huset har blivit bestulen sin skönhet, ni vet nog vad jag pratar om. Jag ska ge tillbaka huset dess ögon, ja så känns det för mig.

Jag respekterar allas tankar om renovering och förnyelse. Det var en tid på 90 talet då det var i ropet att förnya, förbättrar gamla hus till moderna hus i nytt stuk!!Så var det, för mitt hus med. Just nu pågör en långsam uppväckning av vårt hus. Jag håller på att skala av lager efter lager av pålagt modernt material. Det går inte fort , men det går framåt! Det känns som om jag befriar mitt hus. Någon annan med helt annan syn skulle nog tycka att jag fördärvar vårt hus som tar bort det nya raka, men, men vi har alla olika syn, det här är min syn!!

Om du vill ge ditt hus synen igen! Kan du alltid kontakta dem på Allarängen Snickeri . De gör flera sorters spröjsade fönster, trapper, dörrar och kök i gammal stil!

Ps: Ursäkta min bilder i dag, eller rättar sagt, så här är det hemma nu, skräp på golven och grejer över allt. För att kunna ta dessa bilderna har jag fått fösa massa saker runt soffhörnet. Jag är mitt uppe i text skrivning just nu, då får hemmet fallera. !!

Ha det så gott!

Kram Anna

16 kommentarer:

 1. Åhhh Anna !! Tack för att du tipsar om detta ställe, jag skulle såå hemskt gärna vilja ha fönster med genomgående spröjs på vårt hus..jag håller med dig, det är sååå viktigt med vackra fönster på ett hus..
  Hela övervåningen har kvar sina gamla fönster hos oss, men tyvärr inte på nedervåningen..
  Kraaam Anette
  P.s Ska bli så spännande att få se dina val sen...

  SvaraRadera
 2. Va kul!
  :)
  Psst...jag äälskar din köksö!
  Kram Annaleena

  SvaraRadera
 3. A new window....how exciting! Carla

  SvaraRadera
 4. Hej!!
  Var har gett tillbaka vårt hus sina ögon;o) De han inte byta ut alla som tur var!!! Och de som var utbytta låg uppe i kokhuset, efter mycket möda sitter gamla glasverandan och de andra utbytta fönstren uppe igen;o)

  Köpte Hus & Hem idag, reportaget om Ert kök var så fint!!

  Trevlig Helg! Kram Malin

  SvaraRadera
 5. Du gör såååå rätt som plockar fram det som en gång är menat att det ska vara. Du kommer att få ännu finare med de vackra fönster du beställt. Alltid så vackert hos dig Anna.
  Kram på dig/Ingela.

  SvaraRadera
 6. Nya fönster skall det bli hos oss med, de skall ha i stort sett samma utseende som de som är idag, som hängt sedan huset byggdes -36.. Jag håller med dig att det var inte alltid så lyckat att "moderenovera" på -90 talet.. Gamla hus skall ha gammal känsla tycker jag..

  Kram Mia

  SvaraRadera
 7. Hej vi har med stylat om vårt hus till det vi tycker om....mkt jobb, men värt det...kramis semlan

  SvaraRadera
 8. Ni är fantastiska, förstår inte var ni tar all energi ifrån! Det kommer att bli jättefint, det är jag övertygad om...
  Ni har det så fint hos er, du är så duktig på att få till alla detaljer till en supermysig helhet så man bara vill kliva in i bilden och slå sig ner i soffan...

  Kram
  Sussi

  SvaraRadera
 9. Hej Anna!
  Inte behöver du ursäkta dig. Ser så fint ut. Kul att få se rummen från den vinkeln. Vi kände så när vi började riva i vårt hus, att vi bryr oss om det. Blir säkert jättebra med nya fönster, det gör ju allt på ett hus.
  Det är tur att huset fick er till ägare!
  Lycka till med skriverierna!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 10. Härligt köksreportage!
  Me laiki ;)

  Vårt hus har också varit med om "modernisering", men ala 80 talet.. Grrr.. Gillar om jag ser rött då jag ser mitt fina lilla röda hus med vita knutar, och stora kvadratiska fönster.. Morr.. Men det får vänta tills jag har råd att ens ffantisera om att byta.. Tills vidare kör jag på i köket och renoverar :)

  Kram Jojo

  SvaraRadera
 11. Du har helt rätt i detta med fönster! Det skär i hjärtat när man ibland ser gamla vackra hus där fönstren är utbytta - det är som svarta hål och ser fruktansvärt ut tycker jag!

  Vilket lyft det blir för ert hus med de rätta fönstren! Spännande att se hur det blir!
  Lisa

  SvaraRadera
 12. lykke til med nye vinduer, det blir nok kjempe fint! du har ett nydelig hjem!
  ha en fin fin helg!

  mvh jeanette

  SvaraRadera
 13. I really love old houses and the look gorgeous in their original style! Hugs Yvonne

  SvaraRadera
 14. Anna!
  så roligt för dig för nya fönster...tack för tipset om snickeriet, ska lägga det på minnet!

  ha en underbar kväll

  kram

  magdalena

  SvaraRadera
 15. Hej Anna,


  Ska bli spännade att få följa ert projekt med fönsterbyte. Vi hade samma problem med vårt hus när vi köpte den -99. husets andra våning hade fått alla fönster utbytta på 60-talet till perspektiv fönster lika som dina vi bytte dom flesta men har balkongdörr och sidofönstert kvar. Som tur är hade man behållit alla orginal fönster på bottenvåningen och det är vi så glada för. Lycka till med förvandlingen.
  Kram Marina

  SvaraRadera

VÄLKOMMEN IN HIT!!