tisdag 23 februari 2010

Musli

Foto: Carina Olander

Hemgjord musli är både god och nyttig! Man kan variera efter smak och tycke!
Muslibasen!
Rågflingor
Solrosfrön
Linfrö
Hackade sesamfrön

Blanda i vad du själv gillar exempelvis någon eller alla dessa indigrenser!
pumpakärnor
Mandel
Hasselnötter
Chasewnötter
Valnötter
Kokos
Kardemumma

Lägg allt i en ugnspanna! Ringla över flytande honung 3- 5 msk beroende på hur mycket du gör. Häll över ca 2 dl vatten.
In i ugnen ca 200 grader ca 10-15 min. Rör runt med gämna mellanrum. Så att det inte blir bränt!
Det ska vara torrt och rostat när det är färdigt. Gå inte så mycket på tiden utan hur det ser ut och känns.
Servera med filmjölk eller yogurt!
Smaklig måltid!

Det hade smygit in ett tryckfel i reportaget om mitt skafferi . Det ska inte vara 2 dl sirap i muslin. Utan 2-3 msk flytande honung!

Ha det så gott!

kram Anna

24 kommentarer:

  1. MMMumS...
    Låter nyttigt och gott!

    Hoppas att resan gick bra:)

    kramis!! Annaleena

    SvaraRadera
  2. Thank you for sharing Anna! I have often wondered how to prepare meusli. It sounds so healthy too...Have a wonderful week, Marcia

    SvaraRadera
  3. Det låter gott och billigt att göra sin egen musli. Ska nog spara detta recept tror jag *L*

    Kram Cattis

    SvaraRadera
  4. Hej vännen,
    Allt bra och hur var helgen??
    Müsli är en favorit äts varje frukost,men har inte gjort någon egen kanske ska göra det:)
    kram kram i massor till underbara dig!
    sandra

    SvaraRadera
  5. Hejsan!
    Det där blir nog gött de! Nappade lite på ditt inlägg med skafferi, men gjorde en egen variant eftersom jag inte har utrymme för ett riktigt ett. Kram Marie..

    SvaraRadera
  6. **Mumsigt, så gott med egen gjord musli**

    SvaraRadera
  7. Hej anna,
    vet inte om jag kikat in på din blogg förut, men måste bara säga att jag är helt tagen av din blogg.
    Får ont i magen av alla vackra bilder. Grymt härligt!
    Älskar julrepet ni gjort - kan nog inte bli vackare än så.
    TACK för allt ögongodis du bjuder på.
    Har ´nu satt din blogg på min blogkoll lista så att jag inte missar nåt i fortsättningen :)

    Fin tisdag!

    SvaraRadera
  8. Åh det är så himla gott att göra den själv!
    Ha en fin eftermiddag!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  9. Hei, for en herlig blogg du har...proppet med inspirasjon! Ha en fin kveld! Siren :)

    SvaraRadera
  10. Visst är det gott med egen gjord müsli! Helt annat än att handla i färdigt på Ica.

    Ett tips för den som vill ha kavlitetsmüsli är att betälla på www.minmusli.com. Där kan man komponera ihop sin egna müsli av Saltå Kvarn fina råvaror.

    Ett annat tips är att gå in på min blogg. Där har jag just nu en utlottning av örhängen och tyghjärtan. 5 dagar kvar!

    Ha en skön tisdagkväll

    Kram

    SvaraRadera
  11. Oh your "müsli" sounds so yummi! I have to try it. I love "müsli" :-)
    Hugs
    Yvonne

    SvaraRadera
  12. Hade gubben kommenterat:hade han sagt att det ser ut som ett ett inlägg om fågelmat! Men så ser jag ju att det är godis för både dem och mig! Älskar musli med nötter i.
    Tack för receptet det ska jag prova!

    Kramis Marina

    SvaraRadera
  13. Hej Anna!

    Vad fint repotaget om ditt skafferi var i senaste magasinet. Verkligen hemtrevligt och gammeldags.

    Härligt med egen müsli, det får vi prova

    Kram Lena

    SvaraRadera
  14. Mmm tack för gott recept, vacker bild!

    Och som du ser så trivs dina brickor hos mej: ) Mari.

    SvaraRadera
  15. Hejhej Anna1

    Åh ett nytt mussli-recept! Det tänker jag prova, jag har kört mitt nu i en hel del år och har snöat in mej på det med (lite) variation.
    Älskar en god mussli, färska bär eller frukt i blandat i en god naturell yoghurt.

    Ha det fint
    KramKram
    Lotta

    SvaraRadera
  16. MMMMMums! Brukar också fixa min egen musli.... Just nu har jag gått över till att bara ha torkade aprikoser och valnötter i morgonfilen. Torkade
    berberisbär är också goda och nyttiga att blanda i om man kan få tag på såna...inte alltid så lätt dock.

    Kram
    Sussi

    SvaraRadera
  17. Me again :-)
    I was just reading the new JDL when I saw your "musli" photo...Congratulation!!! Your pantry looks fantastic. When I saw it I told my husband that I dream of a pantry like yours.
    Hugs Yvonne

    SvaraRadera
  18. Hej goa vän!

    Mmmm det var länge sen jag gjorde egen müsli, din ser jättegod ut!

    Oj har JDA magasinet kommit ut nu?
    Får be Niclas köpa med sig det när han åker från jobbet. Är så himla nyfiken på ert reportage =)

    Kraaaam
    Mia

    SvaraRadera
  19. Så mumsigt! Det måste jag prova en dag.

    SvaraRadera
  20. Gott och nyttigt!!
    Underbar bild och bra tips;o)

    Kram Kram Malin

    SvaraRadera
  21. Jag vet knappt vad jag skall säga Anna: ditt skafferi!!!! Det är ju bara förunderligt vackert!! Detta numret av Magasinet kommer bli sönderbläddrat!!
    Stor kram! //Sofia

    SvaraRadera

VÄLKOMMEN IN HIT!!